Bábovková lízátka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Celkově: 70 minut
Vláčná lízátka z citronové bábovky obalená čokoládovou polevou a cukrovým zdobením
Kuličky krátce po zmrazení.
Bábovková lízátka
Bábovková lízátka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1843 KJ
sacharidy
31 g
tuky
28 g
bílkovina
7 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
cholesterol
30 mg
sodík
1 mg
fosfor
1 mg
vápník
1 mg

Ingredience

  • 400 g bábovky (citronová )
  • 100 g másla
  • 8 lžic rumu
  • 2 lžíce cukr moučka
  • 200 g čokoládové polevy
  • trochu barevného cukrářského zdobení

Nástroje

    Dřevěné špejle

Postup:

  1. Bábovku rozdrobíme do mísy.
  2. Přidáme změklé máslo, cukr a rum. Pokud připravujeme lízátka pro malé děti, použijeme místo rumu malinový sirup.
  3. Těsto dobře prohněteme a tvarujeme z něj kuličky o velikosti švestky. Kuličky poskládáme na tácek tak, aby se nedotýkaly, a dáme alespoň na 1 hodinu do mražáku.
  4. Krátce předtím, než budeme kuličky vytahovat z mražáku, rozpustíme si do kastrolku polevu. Čokoládovou polevu můžeme připravit několika způsoby. Máme-li doma čokoládu na vaření, nachystáme si vodní lázeň, tj. kastrol naplníme vodou, umístíme na sporák a do něj dáme menší kastrolek, ve kterém rozpustíme čokoládu na plátku ztuženého tuku. Pokud použijeme kupovanou polevu, můžeme ji také míchat ve vodní lázni, nebo postupujeme podle návodu na obalu.
  5. Každou zmrazenou kuličku napíchneme na půlku špejle a dokud je ještě studená, namáčíme ji v kastrolku s čokoládovou polevou. Krátce necháme okapat nad kastrolkem a ihned posypeme zdobením. Pokud budou kuličky už příliš zteplalé, bude na nich poleva schnout příliš dlouho a hodně kapat. Pokud budou kuličky ještě hodně zmrazené, poleva zaschne brzy, ale pravděpodobně působením teplotní roztažnosti časem popraská.
  6. Hotová lízátka vložíme opatrně do hrnečku a necháme doschnout polevu. Skladujeme v lednici.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.