Bábovková lízátka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1843 KJ
- sacharidy
- 31 g
- tuky
- 28 g
- bílkovina
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cholesterol
- 30 mg
- sodík
- 1 mg
- fosfor
- 1 mg
- vápník
- 1 mg
Ingredience
- 400 g bábovky (citronová )
- 100 g másla
- 8 lžic rumu
- 2 lžíce cukr moučka
- 200 g čokoládové polevy
- trochu barevného cukrářského zdobení
Nástroje
-
Dřevěné špejle
Postup:
- Bábovku rozdrobíme do mísy.
- Přidáme změklé máslo, cukr a rum. Pokud připravujeme lízátka pro malé děti, použijeme místo rumu malinový sirup.
- Těsto dobře prohněteme a tvarujeme z něj kuličky o velikosti švestky. Kuličky poskládáme na tácek tak, aby se nedotýkaly, a dáme alespoň na 1 hodinu do mražáku.
- Krátce předtím, než budeme kuličky vytahovat z mražáku, rozpustíme si do kastrolku polevu. Čokoládovou polevu můžeme připravit několika způsoby. Máme-li doma čokoládu na vaření, nachystáme si vodní lázeň, tj. kastrol naplníme vodou, umístíme na sporák a do něj dáme menší kastrolek, ve kterém rozpustíme čokoládu na plátku ztuženého tuku. Pokud použijeme kupovanou polevu, můžeme ji také míchat ve vodní lázni, nebo postupujeme podle návodu na obalu.
- Každou zmrazenou kuličku napíchneme na půlku špejle a dokud je ještě studená, namáčíme ji v kastrolku s čokoládovou polevou. Krátce necháme okapat nad kastrolkem a ihned posypeme zdobením. Pokud budou kuličky už příliš zteplalé, bude na nich poleva schnout příliš dlouho a hodně kapat. Pokud budou kuličky ještě hodně zmrazené, poleva zaschne brzy, ale pravděpodobně působením teplotní roztažnosti časem popraská.
- Hotová lízátka vložíme opatrně do hrnečku a necháme doschnout polevu. Skladujeme v lednici.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí Cordon bleu
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Kuřecí závitek s kořenovou zeleninou
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.