Ingredience kaparů
Kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité, naložená v soli nebo solném nálevu . Kapary mají příznivý vliv na imunitní systém, hlavně proti kašli, protože uvolňuje hleny.Používají se tedy hodně ve středomořské kuchyni (italské, španělské, řecké), do salátů, omáček, na těstoviny, pizzu i k různým masům jako je ragú .
Cuketový salát s fenyklem a gorgonzolou
salát může vypadat a chutnat pokaždé jinak
Spaghetti alla mollica
Spaghetti s ančovičkami, kapary, olivami a opečenou strouhankou
Italský těstovinový salát s kapary
Skvělý je ihned servírovaný ale i řádně vychlazený
Kapří nugety s vídeňským salátem
nikdo nepozná, že jí rybu
Vitello tonnato
aneb telecí s tuňákovou omáčkou
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Pro milovníky mořských plodů a vůně rozmarýnu - kalamárů se nebojte, příprava je detailně popsaná.
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Ne až tak úplně všední ryba s pikantní olivovou