Ingredience ricotta
Ricota - tento čerstvý sýr je vyroben ze syrovátky, soli a kyseliny citrónové.Sýr ricotta je vhodný na racionální jídelníček a lze jej zařadit také při šetřícím či redukčním režimu. Ricotta lze upravovat na sladko, na slano a zpracovávat ho jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Vyrábí se z ovčího , kozího a kravského mléka.Stejně jako mascarpone je ricotta oblíbenou složkou italských dezertů a používá se do mnoha náplní.

Riccotový koláč
Určitě stojí za vyzkoušení

Sicilské cannoli
těsto je tmavé od kakaa i cherry a ještě hotové po zchladnutí ztmavnou

Semolinové Tortelli
ochutnávka italské kuchyně

Dvojbarevný ricottový dort bez lepku
Lehký bezlepkový mléčný dezert i pro ty nejmenší

Cannelloni plněné špenátem a kuřecím masem
Cannelloni plněné špenátem a kuřecím masem - dobrota ba až mňamina