Cannelloni plněné špenátem a kuřecím masem
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2723 KJ
- tuky
- 43 g
- bílkovina
- 37 g
- sacharidy
- 22 g
- nasycené mastné kyseliny
- 20 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 15 g
- cukry
- 7 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 745 mg
- fosfor
- 353 mg
- vápník
- 321 mg
- sodík
- 96 mg
- cholesterol
- 95 mg
- hořčík
- 66 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 450 g kuřecích prsou (bez kůže)
- 450 g mražených špenátových listů
- 80 g nivy (nebo gorgonzoly)
- 200 g ricotty
- 150 g smetany (31%)
- 80 g cibule
- 5 stroužků česneku
- 6 polévkových lžic olivového oleje
- sůl
- pepř
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- sůl
- trocha muškátového oříšku
- 100 g těstovin (cannelloni)
Náplň
Bešamel
Připravíme si maso:
- Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Oloupané stroužky česneku utřeme nebo prolisujeme.
- Špenátové listy vyndáme z mrazáku, aby lehce povolily.
- V hlubší pánvi zahřejeme olej, nasypeme cibuli, okolo 6 minut na mírném plameni promícháváme.
- Zvýšíme teplotu, nasypeme maso, zhruba 8 minut restujeme. Vmícháme utřený česnek, čajovou lžičku soli a mletého pepře. Do pánve přidáme mírně povolené špenátové listy, mícháme. Po 8 - 10 minutách přilijeme smetanu a přivedeme k varu.
- Vypneme a vmícháme sýr a ricotu. Podle chuti přisolíme.
Bešamel:
- Na pánvi rozpustíme máslo, nasypeme mouku a cca 3 minuty promícháváme.
- Přilijeme teplé mléko.
-
5 minut provaříme, osolíme a přidáme muškátový oříšek.
Masovošpenátovou směsí naplníme cannelloni. Na dno pekáče rozetřeme část bešamelu, naskládáme naplněné cannelloni, potřeme zbytkem bešamelu a posypeme sýrem.Pečeme nezakryté cca 15minut při 180 °C. Na závěr dáme na cca 2 minuty pod gril.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.