Ingredience med
Med je hustá sladká a lepkavá kapalina, vytvářená včelami sběrem a zahušťováním sladkých šťáv – především nektaru z květů. Med má zvláštní chuť,někteří lidé dávají přednost před cukrem . Med je směs cukrů, vody, a jiných složek. Specifické složení medu závisí nejvíc na směsi květů navštívených včelami, které med produkovaly .Než se začal používat cukr tak med byl hlavním sladidlem.Z madu se dělá nápoj zvaný medovina.Český med, který produkují domácí včelaři, patří k nejkvalitnějším výrobkům. Med obsahuje hlavně jednoduché, dobře stravitelné cukry.Krystalizace (tuhnutí) je přirozená vlastnost včelího medu. Krystalizovaný med si uchovává všechny vzácné látky a vlastnosti.Med se skladuje výhradně v uzavřené skleněné nebo keramické nádobě. Krystalizovaný i pastovaný med lze zahříváním ztekutit , ale pouze ve vodní lázni nepřevyšující teplotu 45 °C. Med je již odpradávna používán nejen k léčbě nachlazení, ale příznivě se projevuje také u déle trvajících zánětů či chronických onemocnění. Med do horkého čaje ano či ne.Nejlepším řešením tedy bude nedávat med do šálku ihned, ale počkat na dobu, kdy bude možno připravený nápoj pít.
Marinovaná pikantní žebírka
Marinovaná vepřová žebírka - oblíbená hospodská pochoutka může být snadno i u vás doma na stole!
Medovník
Jednoduše výborný medovník, rozhodně zkuste, k tomu není co dodat :)
Kuřecí medailonky s omáčkou z hořčice a medu
Velmi rychlé jídlo se zajímavou chuťovou kombinací medu a hořčice, rozhodně se toho nebojte!
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Držte si chuťové buňky, tohle je fakt mazec - krkovička doplněná marmeládou z červené cibule a třeba s bramborem, paráda.
Lívance bez droždí
Lívance bez droždí - jen s kypřícím práškem do perníku, dodá výbornou chuť.