Ingredience čerstvé borůvky
Borůvky jsou modré pody-bobule rostoucí na nízkých keříčkách.Jsou velké jako hrášek,mohou se jíst samostatně,na marmeládu,nebo z nich udělat dort,nebo knedlíky,buchty,koláč.Jsou sladké a silně barví na tmavě modro až fialovo.Řadí se k našemu nejcennějšímu ovoci.Listy se používají při slabé cukrovce pro obsah glukokininu,jako čaj,který se požívá také při průjmu,žaludečních obtížích a zánětu močových cest.Při loupence se používá odvar z listů. Borůvky léčí šeroslepost,zlepšují imunitu,snižují hladinu cholesterolu,snižují tělesnou hmotnost,mají protistresový účinek, pomáhá při odvykání od kouření a léčbě neplodnosti.
Hruškové nekynuté koláčky
malé nebo velké všechny jsou dobré
Tvarohový dort s chia semínky a borůvkami
Nepečený dort
Osvěžující dort z lesními plody a mascarpone
Je jedinečně jemný a lahodný.Ten musíte určitě vyzkoušet .
Dort PAVLOVA
Velmi lehký dortík tak trochu jinak
Zázvorový chia pudink s borůvkami
Boj s rýmou bývá tradičně čajem. Zkuste se nabít vitamíny a energií a přitom si i zamlsat s tímto chia pudinkem.
Listové těsto s pudingem, šlehačkou a ovocem
Tak lehoučký a nadýchaný. Velmi rychle připravený.
Borůvkový dortík
Borůvkový dortík - celozrný dortík s borůvkami a pistáciemi
Americké lívance
Skvělé s čímkoliv, tady je máme s marmeládou, nugetou, šlehačkou a několika kuličkami čerstvých borůvek
Borůvkový koláč
Borůvkový koláč z těsta z kypřícího prášku sypaný borůvkami a drobenkou nebo perníkem