Dort PAVLOVA
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1190 KJ
- sacharidy
- 30 g
- cukry
- 26 g
- tuky
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- bílkovina
- 4 g
- draslík
- 10 mg
- vápník
- 5 mg
- fosfor
- 2 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 4 bílky
- 200 g cukru (krupice)
- 1 lžička jablečného octa
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce škrobu
- 2 smetany (33%)
- 2 stužovače
- 150 g jahod
- 100 g borůvek
Korpus: 1 placka
na ozdobení
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 150°c a rozdělíme si 4 bílky.
- Bílky vymixujeme do sněhu a po lžičkách přidáváme cukr a mixujeme.
- Když máme krásný a tuhý sníh, přidáme vanilkový extrakt, ocet a škrob. To už jen vmícháme vařečkou. Jak poznáme, že je sníh dostatečně tuhý? Musí tvořit krásné špičky.
- Takto připravený sníh dáme na plech s pečícím papírem. Můžete si z něj vytvořit cokoli (jak chcete, aby korpus vypadal).
- Hned jak vložíme do trouby, ztlumíme troubu na 130°C a sušíme přibližně 90 minut. Korpus by měl být jako jedna velká nadýchaná pusinka. Na vrchu křupavá, ale uvnitř nadýchaná.
- Je dobré nechat vystydnout v troubě a i při sušení NEOTVÍRAT TROUBU!!
- Teď už jen chybí vyšlehat smetanu se stužovačem, a nakrájet čerstvé ovoce - určitě můžete experimentovat a přidat si jakékoliv ovoce.
- Já dělala placky dvě a dávala na sebe. Návštěvu nebo rodinu určitě překvapíte zajímavou chutí a lehkostí. Přeji dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Gnocchi se sušenými rajčaty
Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
Kokosové čokohrudky (bezlepkové)
Losos Gravlax
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.