Borůvkový koláč

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2197 KJ
sacharidy
82 g
cukry
32 g
tuky
17 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
8 g
bílkovina
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
254 mg
fosfor
166 mg
vápník
69 mg
cholesterol
69 mg
hořčík
36 mg
sodík
29 mg
železo
3 mg
mangan
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 160 g másla (nebo Hery)
  • 150 g cukr moučka
  • 2 žloutky
  • 500 g hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • 0,5 lžičky soli
  • šťáva z 1 citronu
  • 0,3 l mléka
  • 1,5 l borůvek
  • perník na strouhání
  • skořice
  • Perník lze nahradit drobenkou z:

  • 100 g cukr moučka
  • 60 g másla
  • vanilkový cukr
  • 0,5 lžičky skořice
  • 200 g hladké mouky

Postup:

  1. Utřeme máslo s cukrem a přidáme žloutky.
  2. Po lžicích přidáváme mléko a mouku se solí a kypřicím práškem, a citronovou šťávu.
  3. Těsto rozetřeme na plech asi na prst vysoko.
  4. Těsto posypeme borůvkami a navrch nasypeme perník nebo drobenku.
  5. Drobenku připravíme tak, že si do misky dáme mouku, cukr a skořici a nakrájíme do směsi tuhé máslo. Prsty máslo rozpracujeme do sypké směsi tak, že nám vzniknou velmi drobné hrudky. Těmi můžeme koláč posypat místo perníku.
  6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.