Borůvkový koláč
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2197 KJ
- sacharidy
- 82 g
- cukry
- 32 g
- tuky
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 8 g
- bílkovina
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 254 mg
- fosfor
- 166 mg
- vápník
- 69 mg
- cholesterol
- 69 mg
- hořčík
- 36 mg
- sodík
- 29 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 160 g másla (nebo Hery)
- 150 g cukr moučka
- 2 žloutky
- 500 g hladké mouky
- prášek do pečiva
- 0,5 lžičky soli
- šťáva z 1 citronu
- 0,3 l mléka
- 1,5 l borůvek
- perník na strouhání
- skořice
- 100 g cukr moučka
- 60 g másla
- vanilkový cukr
- 0,5 lžičky skořice
- 200 g hladké mouky
Perník lze nahradit drobenkou z:
Postup:
- Utřeme máslo s cukrem a přidáme žloutky.
- Po lžicích přidáváme mléko a mouku se solí a kypřicím práškem, a citronovou šťávu.
- Těsto rozetřeme na plech asi na prst vysoko.
- Těsto posypeme borůvkami a navrch nasypeme perník nebo drobenku.
- Drobenku připravíme tak, že si do misky dáme mouku, cukr a skořici a nakrájíme do směsi tuhé máslo. Prsty máslo rozpracujeme do sypké směsi tak, že nám vzniknou velmi drobné hrudky. Těmi můžeme koláč posypat místo perníku.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.