Ingredience hovězí roštěná
Hovězí maso je spolu s vepřovým masem je nejčastěji používané maso v české kuchyni.
Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Nejčastější úpravou je pečení vcelku: roast beef nebo po nakrájení na plátky biftek, hovězí steak. V české kuchyni se používá především k přípravě polévky a guláše, z nejkvalitnějšího masa se dělá svíčková na smetaně. Méně kvalitní maso se připravuje jako mleté do hamburgerů
Rostbíf s celerovou remuládou
s dobrým jídlem je dobrá i nálada
Roštěnky v bylinkách
Roštěnky v bylinkách s bramborem
Závitky z hovězích roštěnek
Závitky z hovězích roštěnek se zelím
Pečené brambory s rozmarýnem, hovězí roštěnec
Brambory provoněné rozmarýnem, s hovězím roštěncem a smetanovým přelivem.
Knížecí roštěná
Knížecí roštěná - roštěná se smetanou