Pečené brambory s rozmarýnem, hovězí roštěnec
UlriskaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3372 KJ
- sacharidy
- 55 g
- tuky
- 46 g
- bílkovina
- 36 g
- nasycené mastné kyseliny
- 27 g
- vláknina
- 3 g
- draslík
- 1,139 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 116 mg
- vápník
- 105 mg
- hořčík
- 93 mg
- sodík
- 31 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1/2 kg brambor
- olivový olej
- rozmarýn
- sůl
- pepř
- 300 g roštěnce ( dva plátky)
- 250 ml smetany
Postup:
- Brambory oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky, dáme na plech, osolíme, polijeme olivovým olejem a posypeme rozmarýnem.
- Dáme péct do rozpálené trouby.
- Do pánve nalijeme trochu oleje a zprudka opečeme osolený a opepřený roštěnec - z každé strany pečeme 4 minuty.
- Po opečení maso vyjmeme, dáme do tepla. Do výpeku z masa nalijeme smetanu, osolíme, opepříme a necháme smetanu vařit do zhoustnutí.
- Smetanovou omáčku přeléváme na maso. Na talíři dozdobíme brambory a podáváme. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Pečená paprikovo rajčatová polévka
Cizrnový hummus
Vichyssoise
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.