Pečené brambory s rozmarýnem, hovězí roštěnec

Ulriska
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Celkově: 40 minut
Brambory provoněné rozmarýnem, s hovězím roštěncem a smetanovým přelivem.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3372 KJ
sacharidy
55 g
tuky
46 g
bílkovina
36 g
nasycené mastné kyseliny
27 g
vláknina
3 g
draslík
1,139 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
116 mg
vápník
105 mg
hořčík
93 mg
sodík
31 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1/2 kg brambor
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • sůl
  • pepř
  • 300 g roštěnce ( dva plátky)
  • 250 ml smetany

Postup:

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky, dáme na plech, osolíme, polijeme olivovým olejem a posypeme rozmarýnem.
  2. Dáme péct do rozpálené trouby.
  3. Do pánve nalijeme trochu oleje a zprudka opečeme osolený a opepřený roštěnec - z každé strany pečeme 4 minuty.
  4. Po opečení maso vyjmeme, dáme do tepla. Do výpeku z masa nalijeme smetanu, osolíme, opepříme a necháme smetanu vařit do zhoustnutí.
  5. Smetanovou omáčku přeléváme na maso. Na talíři dozdobíme brambory a podáváme. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.