Ingredience kapary
Kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité, naložená v soli nebo solném nálevu . Kapary mají příznivý vliv na imunitní systém, hlavně proti kašli, protože uvolňuje hleny.Používají se tedy hodně ve středomořské kuchyni (italské, španělské, řecké), do salátů, omáček, na těstoviny, pizzu i k různým masům jako je ragú .
Řezance Avelopa s houbami
Těstoviny s houbami, šunkou a capari
Salát s ředkvičkami a kapary
Je to chuťová bomba, i když tak rychlá a snadná
Bramborový salát, podle Řeka
Na bramborový salát má každý svůj recept. Tenhle opět bude trochu jinak, podle našeho řeckého kolegy.
Knížecí roštěná
Knížecí roštěná - roštěná se smetanou
Ragů z kapra
Kapr na balkánský způsob
Jarní salát s lososem
Salát s lososem a hořčičnou zálivkou, výborné, lehké a chutné jídlo nejen do horkého dne
Penne Putanesca
Chuťově báječné těstoviny ze základních surovi, staňte se Italem během pár minut a okouzlete drahou polovičku nebo rodinu.