Ingredience vepřový vývar
Pro přípravu vývaru se často používají části masa s kostí, jako např. hovězí přední, kuřecí hřbety, rybí hlavy ap., které mají omezené použití pro přímou přípravu masného jídla. Suroviny se zpravidla vkládají do studené, málo či vůbec solené vody, aby se chuťové látky lépe vyvařily. Dobrý vývar hospodyňky považovaly a i dnes mnohdy považují za vrchol kuchařského umění.
Zelňačka podle babičky
S pečivem klidně i jako hlavní jídlo
Vepřová plec s mrkví a bramborový knedlík
Vepřová plec s mrkví a bramborový knedlík - výpečky trochu jinak
Kuře s křenovou omáčkou
Kuře s křenovou omáčkou - trochu netradiční, ale s knedlíkem super
Rýže Basmati s omáčkou z vepřové kýty
Rychlý a námi oblíbený recept, vepřová kýta s voňavou rýží a ještě voňavější omáčkou