Sablé

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 120 minut
Vaření: 10 minut
Vynikající měkkoučké Mandlové sušenky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2674 KJ
sacharidy
61 g
tuky
39 g
cukry
28 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
bílkovina
10 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
fosfor
387 mg
cholesterol
225 mg
draslík
152 mg
vápník
111 mg
hořčík
30 mg
sodík
12 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 200 g hl. mouky
  • 50 g celozrnné mouky
  • 200 g másla
  • 100 g mletých mandlí
  • 140 g třtinového cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 2 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 6 žloutků
  • 0,5 lžičky soli

Nástroje

    Potravinářskou folii
    Pečící papír

Postup:

  1. Do velké mísy smícháme všechny suroviny - žloutky jenom 4, 2 si necháme na potírání. Zpracujeme těsto do bochánku.
  2. Zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice.
  3. Odpočaté těsto vyválíme na cca 1 cm silnou placku, z té vykrajujeme libovolné tvary (my máme nejraději větší srdíčka).
  4. Přendáme na plech, který je vyložený pečícím papírem.
  5. Srdíčka pomažeme rozšlehaným žloutkem, a pečeme ve vyhřáté troubě na 180´C cca 10 min.
  6. Když se nesní, vydrží v dóze i 10 dní a stále měkké a vláčné, vhodné klidně i na vánoční stůl.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.