Omáčka z kuřecích horních stehen s Tarhoňou (těstovinou)
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 173615 KJ
- tuky
- 3191 g
- bílkovina
- 3176 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1138 g
- sacharidy
- 49 g
- sůl
- 46 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- sodík
- 249 mg
- draslík
- 95 mg
- vápník
- 79 mg
- fosfor
- 71 mg
- hořčík
- 34 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 500 g Tarhoni
- 1 větší cibule
- Olej
- 600 g kuřecích horních stehen
- Sůl
- Pepř
- 3 lžíce mleté červené papriky
- 3 lžíce jíška
- 3 lžíce oleje
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky mleté papriky
- 50 g sterilovaných okurek
Postup:
- Připravíme si jeden menší a jeden větší hrnec. Do obou dáme olej. Na jemno si nakrájíme cibulku, a dáme ji do oleje (do obou hrnců).
- Cibulku necháme zesklovatět, a očistíme kuřecí kousky a sundáme z nich kůži.
- Do menšího hrnce přidáme Tarhoňu a cca 5 minut jí restujeme a stále mícháme. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme lžíci oleje. Vaříme cca 13 minut, aby Tarhoňa nasákla vodu. Pak zcedíme a propláchneme.
- Do druhého hrnce přidáme kousky masa, které osolíme a opepříme. Restujeme ze všech stran cca 10 minut (mícháme).
- Pak přidáme mletou papriku, zamícháme a hned zalijeme (aby paprika nezhořkla) 1,5 litrem vody nebo vývaru (nebo přidáme bujón vaničku+voda).
- Vaříme cca 20 minut.
- Na pánvi vedle uděláme jíšku, vlejeme do hrnce s masem. Necháme dalších 10 minut vařit.
- A je hotovo. Podáváme s kyselými okurkami. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Fettuccine s lososem
Bramborové šišky
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.