Vepřový guláš v chlebánku
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5313 KJ
- sacharidy
- 124 g
- tuky
- 57 g
- bílkovina
- 48 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 1 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 134 mg
- vápník
- 105 mg
- draslík
- 53 mg
- fosfor
- 31 mg
- hořčík
- 23 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 800 g vepřového masa
- 3 cibule
- 10 g mleté červené papriky
- 4 chlebánky
- 30 g sádla
- 200 ml masového vývar
- sůl
- pepř
Postup:
- Maso očistíme, omejeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- Nákrájíme cibulku na drobno a dáme smažit na rozehřátém sádle do zlatohněda. Pozor - nespálit jinak bude omáčka hořká.
- Přidáme maso, osolíme, opepříme, necháme zprudka maso zatáhnout cca 10 minut a zaprášíme červenou paprikou.
- Stáhneme teplotu, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka cca 50 minut. Když je potřeba, zalejeme vývarem (přiléváme postupně), abychom nemuseli zahušťovat.
- Kdo má rád pikantnější, může přidat jednu chilli papričku.
- Nožem odkrojíme na chlebánku vršek, vydlabeme střídku a do chlebánku nalejeme guláš.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle se šunkou na smetaně
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Kuřecí steak s bylinkovým velouté
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.