Jelení guláš
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1322 KJ
- bílkovina
- 38 g
- tuky
- 12 g
- sacharidy
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 3 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 264 mg
- fosfor
- 189 mg
- sodík
- 173 mg
- vápník
- 40 mg
- hořčík
- 37 mg
- cholesterol
- 13 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg srnčí kýty
- 50 g slaniny
- 3 lžíce sádla
- 3 cibule
- 2 lžíce sladké papriky
- Sůl
- Pepř
- Špetka pálivé papriky
- 3 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce pikantního kečupu
Postup:
- Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Slaninu si nakrájíme na malé kousky a na pánvi opražíme, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a usmažíme do sklovata.
- Přidáme maso, opékáme a dáváme pozor, aby se nám maso nepřipálilo. Osolíme, opepříme, přidáme papriky, promícháme, podlejeme a dusime do měkka cca 120 minut.
- Maso vyndáme na stranu a šťávu zaprášíme moukou, přidáme kečup a 10 minut za stálého míchání povaříme.
- Dle chuti dosolíme a přidáme maso, prohřejeme a podáváme s karlovarským knedlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Tagliatelle se šunkou na smetaně
Jednoduchý domácí chléb
Telecí dušené na hrubozrné hořčici
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.