Rỷže s ananasem a jablky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 975 KJ
- sacharidy
- 43 g
- cukry
- 20 g
- tuky
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- bílkovina
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 197 mg
- fosfor
- 33 mg
- vápník
- 25 mg
- sodík
- 22 mg
- hořčík
- 18 mg
- cholesterol
- 14 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 200 g rýže
- 400 ml vody
- Sůl
- 2 lžíce másla
- 2 hřebíčky
- 1 citron
- 100 g rozinek
- 100 g kompotovaného ananasu
- 100 g kompotovaných jablek
Postup:
- Rýži propláchneme horkou vodou a dáme do kastrůlku, přilijeme vodu, máslo, sůl, hřebíček, kousek umyté citronové kůry a rozinky.
- Kastrůlek přiklopíme, vaříme za občasného zamíchání do měkka - cca 20 minut.
- Mezitím si nakrájíme ananas a jablka na malé kousky a do uvařené rýže opatrně vmícháme.
- Můžeme použít třeba jako přílohu - výborné k pečené drůbeži.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hřejivá veganská dýňová polévka
Vepřové plíčky na smetaně
Piškotový dort s pařížským krémem
Quesadillas se zeleninou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.