Palačinky s karamelem a banánem
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3626 KJ
- sacharidy
- 183 g
- cukry
- 106 g
- bílkovina
- 13 g
- tuky
- 8 g
- vláknina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 971 mg
- fosfor
- 287 mg
- vápník
- 199 mg
- hořčík
- 121 mg
- sodík
- 105 mg
- cholesterol
- 50 mg
- mangan
- 12 mg
- železo
- 10 mg
- zinek
- 4 mg
Ingredience
- 0,5 litrů mléka
- 100 g cukru
- 1 vejce
- špetka soli
- 250 g polohrubé mouky
- 150 g klikvy velké
- 0,5 litru vody
- 150 g cukru
- 1 badyán
- 1 lžička skořice
- 4 banány
- 20 g másla
- 150 g cukru
- trochu vlašských ořechů
Palačinka:
Omáčka:
Náplň do palačinky
Omáčka
- Nejdřív si dáme vařit omáčku - vodu, klikvu, cukr, koření. Vaříme aspon 30 minut. Pokud by to bylo málo sladké, můžeme přidat cukr.
Těsto
- Pořádně promícháme mléko, vejce, cukr, sůl, mouku.
- Na pánev dáme kapku oleje a nalijeme naběračku těsta a rozlijeme.
- Pečeme z obou stran.
Náplň
- Nakrájíme si banány na plátky.
- Na pánev si dáme cukr a necháme rozpustit na karamel. Pozor at nezhořkne.
- Potom přidáme máslo. Když se nám to pěkně spojí, přidáme banán a necháme ho 5 minut prohřát.
A jdeme do finále
- Upečenou palačinku si namažeme banánem a přehneme.
- Palačinku si polejeme omáčkou z klikvy a posypeme nasekanýma ořechama.
Dobrou chuť :) !
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zeleninová rýže
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Špagety s rajčaty a kuřecím masem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.