Maďarské kuře na paprice s pogácsem na páře

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 40 minut
Zkoušíte maďarskou kuchyni Zkuste moje Maďarské kuře na paprice s pogácsem na páře
Maďarský pogács

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3314 KJ
sacharidy
93 g
bílkovina
65 g
tuky
17 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
526 mg
fosfor
359 mg
sodík
212 mg
cholesterol
185 mg
hořčík
95 mg
vápník
95 mg
železo
7 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

    Na kuře:

  • 1 kg horních kuřecích stehen
  • olej
  • cibule
  • podravka
  • červená paprika (sypací)
  • pepř
  • sůl
  • Pogácse:

  • 500 g hladké mouky
  • 2 hrníčky vody
  • 1,5 ks kypřící prášek
  • sůl

Postup:

  1. Očistíme si kuře od kůže, omyjeme a osušíme.
  2. Do hrnce dáme rozpálit olej a mezitím nakrájíme cibuli.
  3. Když je olej rozehřátý, dáme do něj cibulku ( necháme cca 1 minut) a vložíme kousky kuřecích mas.
  4. Osolíme, opepříme, přidáme podravku a červ.papriku.
  5. Zamícháme a necháme cca 2 minutky stáhnout.

  6. Zalijeme tak 1,5 litrem vody a necháme vařit i s pokličkou.
  7. Pak si připravíme pogácse:
    1. Do mísy dáme mouku, sůl, kypř.prášek a promícháme (mužem vzít i přes síto).
    2. Vlijeme postupně vodu a utvoříme těsto (aby se nelepilo).
    3. Těsto rozválíme aby bylo cca 1.5 až 2 cm vysoké a rozkrájíme na kostičky.
    4. Necháme chvíli odpočinout a po té vložíme do hrnce na maso (nesmí se dotýkat vody)
    5. Zavřeme hrnec pokličkou a vaříme v páře cca 3 minuty.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.