Maďarské kuře na paprice s pogácsem na páře
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3314 KJ
- sacharidy
- 93 g
- bílkovina
- 65 g
- tuky
- 17 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 526 mg
- fosfor
- 359 mg
- sodík
- 212 mg
- cholesterol
- 185 mg
- hořčík
- 95 mg
- vápník
- 95 mg
- železo
- 7 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 1 kg horních kuřecích stehen
- olej
- cibule
- podravka
- červená paprika (sypací)
- pepř
- sůl
- 500 g hladké mouky
- 2 hrníčky vody
- 1,5 ks kypřící prášek
- sůl
Na kuře:
Pogácse:
Postup:
- Očistíme si kuře od kůže, omyjeme a osušíme.
- Do hrnce dáme rozpálit olej a mezitím nakrájíme cibuli.
- Když je olej rozehřátý, dáme do něj cibulku ( necháme cca 1 minut) a vložíme kousky kuřecích mas.
- Osolíme, opepříme, přidáme podravku a červ.papriku.
-
Zamícháme a necháme cca 2 minutky stáhnout.
- Zalijeme tak 1,5 litrem vody a necháme vařit i s pokličkou.
- Pak si připravíme pogácse:
- Do mísy dáme mouku, sůl, kypř.prášek a promícháme (mužem vzít i přes síto).
- Vlijeme postupně vodu a utvoříme těsto (aby se nelepilo).
- Těsto rozválíme aby bylo cca 1.5 až 2 cm vysoké a rozkrájíme na kostičky.
- Necháme chvíli odpočinout a po té vložíme do hrnce na maso (nesmí se dotýkat vody)
- Zavřeme hrnec pokličkou a vaříme v páře cca 3 minuty.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Losos teriyaki
Poctivý rebarborový koláč s jahodami
Dhal z červené čočky
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.