Podkrkonošská z podmáslí
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1553 KJ
- sacharidy
- 45 g
- bílkovina
- 17 g
- vláknina
- 15 g
- tuky
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- cukry
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 508 mg
- vápník
- 152 mg
- fosfor
- 85 mg
- cholesterol
- 62 mg
- hořčík
- 32 mg
- sodík
- 25 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 400 g brambor
- hrst sušených hub
- 500 ml podmáslí
- 4 lžíce hladké mouky
- 50 g másla
- 1 větší cibule
- 1 vejce
- Kmín
- Sůl
Postup:
- Sušené houby namočíme na 20 minut do vody.
- Mezitím očistíme a nakrájíme brambory na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a vaříme do poloměkka.
- Na pánvi na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme namočené houby i s vodou, ve které byly namočeny a dusime doměkka.
- Poloměkké brambory zalejeme podmáslím s rozšlehanou moukou a ještě 10 minut povaříme.
- K zahuštěným bramborám přidáme houby. Do polévky nalejeme rozšlehané vejce a za stálého míchání necháme vejce srazit.
- Dochutíme solí, popřípadě octem. Podáváme horké.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.