Podkrkonošská z podmáslí

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1553 KJ
sacharidy
45 g
bílkovina
17 g
vláknina
15 g
tuky
13 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
cukry
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
draslík
508 mg
vápník
152 mg
fosfor
85 mg
cholesterol
62 mg
hořčík
32 mg
sodík
25 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 400 g brambor
  • hrst sušených hub
  • 500 ml podmáslí
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 50 g másla
  • 1 větší cibule
  • 1 vejce
  • Kmín
  • Sůl

Postup:

  1. Sušené houby namočíme na 20 minut do vody.
  2. Mezitím očistíme a nakrájíme brambory na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a vaříme do poloměkka.
  3. Na pánvi na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme namočené houby i s vodou, ve které byly namočeny a dusime doměkka.
  4. Poloměkké brambory zalejeme podmáslím s rozšlehanou moukou a ještě 10 minut povaříme.
  5. K zahuštěným bramborám přidáme houby. Do polévky nalejeme rozšlehané vejce a za stálého míchání necháme vejce srazit.
  6. Dochutíme solí, popřípadě octem. Podáváme horké.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.