Mléčná rýže s jogurtovo višňovým přelivem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
Zkuste dochutit mléčnou rýži jogurtem a kompotem - dáme si kompotované višně, které chuťově báječně doplní sladkou rýži.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3522 KJ
sacharidy
126 g
cukry
74 g
tuky
25 g
bílkovina
25 g
polynenasycené mastné kyseliny
11 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
2,134 g
fosfor
1,323 g
vláknina
1 g
vápník
862 mg
hořčík
458 mg
sodík
221 mg
cholesterol
18 mg
zinek
9 mg
železo
8 mg
mangan
8 mg
měď
3 mg
jód
1 mg

Ingredience

  • 200 g rýže
  • 250 g bílého sladkého jogurtu
  • 200 g višňového kompotu
  • 50 g vlašských ořechů
  • 100 g cukru
  • 750 ml mléka
  1. Rýži uvaříme ve sladkém mléce cca 20 minut (můžem mírně převařit) a slejeme a necháme vychladnout.
  2. Kompotované višně a ořechy rozsekáme na kousky a smícháme s jogurtem.
  3. Naservírujeme vychladlou rýži a přelijeme jogurtovým přelivem.

    Dobrota pro děti i dospělé.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.