Kapr s mandlemi
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1815 KJ
- bílkovina
- 32 g
- tuky
- 24 g
- sacharidy
- 21 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 862 mg
- fosfor
- 543 mg
- vápník
- 183 mg
- cholesterol
- 138 mg
- hořčík
- 106 mg
- sodík
- 65 mg
- železo
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kapra
- 4 lžíce másla
- Sůl
- Pepř
- 100 g hladké mouky
- Trochu petrželky
- 50 g mandlí
Postup:
- Podkůvky z kapra omyjeme, osolíme, opepříme, posypeme na drobno nasekanou petrželkou a obalíme v hladké mouce.
- Mandle hodíme do horké vody a jen tak minutku povaříme, potom je zcedíme a oloupeme slupku (jde úplně snadno,jen tak promneme mezi prsty). Oloupané mandle nasekáme na větší kousky.
- Do varné misky dáme polovinu rozpuštěného másla, na ně dáme podkůvky kapra, na ně druhou půlku másla, podlejeme vodou a dáme péct do trouby na 15 minut na 180 stupňů. Potom posypeme mandlemi a ještě 5 minut pečeme. V průběhu poléváme štávou.
- Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.