Domácí lečo

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 35 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1923 KJ
sacharidy
38 g
tuky
24 g
bílkovina
24 g
cukry
22 g
vláknina
9 g
sůl
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
815 mg
fosfor
375 mg
cholesterol
258 mg
vápník
217 mg
hořčík
112 mg
sodík
100 mg
železo
6 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 4 cibule
  • 6 paprik
  • 4 rajčata
  • 150 g klobásy (dle chuťi)
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 lžičky mleté červené papriky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hořčice
  • 4 vejce

Postup:

  1. Všechnu zeleninu očistíme a klobásu nakrájíme na kolečka.
  2. Rajčata vždy dám do misky celá (nakrojím křížek na vrchu), zaliju je převařenou vodou a můžeme hezky oloupat šlupku. I ty potom nakrájíme na kolečka.
  3. Do hrnce dáme olej a přidáme všechnu zeleninu. Okořeníme, zalijeme cca 1,5dcl vody a chvíli dusíme.
  4. Na jiné pánvi si klobásu orestujeme do křupava.
  5. Když už se nám ze zeleniny vypaří skoro všechna voda, přidáme kečup s hořčicí a provaříme.
  6. V míse rozkvrdláme vejce se solí a přidáme do směsi. Vaříme dokud nejsou vajíčka hotová.
  7. Podáváme lečo a na vrch dáme křupavou klobásku. Je to velmi chutný pokrm například s čerstvým chlebem, ale hodí se i brambory. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.