Domácí lečo
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1923 KJ
- sacharidy
- 38 g
- tuky
- 24 g
- bílkovina
- 24 g
- cukry
- 22 g
- vláknina
- 9 g
- sůl
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 815 mg
- fosfor
- 375 mg
- cholesterol
- 258 mg
- vápník
- 217 mg
- hořčík
- 112 mg
- sodík
- 100 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 4 cibule
- 6 paprik
- 4 rajčata
- 150 g klobásy (dle chuťi)
- Sůl
- Pepř
- 2 lžičky mleté červené papriky
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce hořčice
- 4 vejce
Postup:
- Všechnu zeleninu očistíme a klobásu nakrájíme na kolečka.
- Rajčata vždy dám do misky celá (nakrojím křížek na vrchu), zaliju je převařenou vodou a můžeme hezky oloupat šlupku. I ty potom nakrájíme na kolečka.
- Do hrnce dáme olej a přidáme všechnu zeleninu. Okořeníme, zalijeme cca 1,5dcl vody a chvíli dusíme.
- Na jiné pánvi si klobásu orestujeme do křupava.
- Když už se nám ze zeleniny vypaří skoro všechna voda, přidáme kečup s hořčicí a provaříme.
- V míse rozkvrdláme vejce se solí a přidáme do směsi. Vaříme dokud nejsou vajíčka hotová.
- Podáváme lečo a na vrch dáme křupavou klobásku. Je to velmi chutný pokrm například s čerstvým chlebem, ale hodí se i brambory. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Losos Gravlax
Kuřecí závitek s kořenovou zeleninou
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Halušky s brynzou a opečeným špekem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.