Vepřové ve vlastní šťávě
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3695 KJ
- tuky
- 83 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 44 g
- bílkovina
- 32 g
- nasycené mastné kyseliny
- 19 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- sacharidy
- 1 g
- fosfor
- 293 mg
- sodík
- 253 mg
- draslík
- 207 mg
- vápník
- 186 mg
- cholesterol
- 162 mg
- hořčík
- 108 mg
- železo
- 13 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 3 kg bůčku
- 3 lžičky kmínu
- 2 lžičky pepře (drcený)
- Sůl (Praganda)
Nástroje
-
skleničky
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky 3 - 4 cm - já dávám libovější plecko i s kůží.
- Okořeníme - Praganda přijde na 1 kg masa 21 g - cca 1 čajová lžička na 1 kg.
- Dobře promícháme a plníme do libovolných sklenic.
- Do každé sklenice nalijeme 1 polévkovou lžíci vody.
- Zavíčkujeme a vaříme 1. den 2 hodiny.
- Necháme sklenice v zavařovací nádobě a druhý den ještě vaříme 1 hodinu.
- Poté zchladíme a uložíme na chladném místě.
- Stejně dlouho nevydrží ...je totiž moooc dobré :).
- Hodí se k namazání na chleby, k masu, do rizota, k zelí ... atd.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Čokoládový rebarborový koláč
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Holandský řízek
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.