Vepřový guláš našeho pantáty
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3786 KJ
- sacharidy
- 60 g
- tuky
- 52 g
- bílkovina
- 48 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 28 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 705 mg
- sodík
- 208 mg
- cholesterol
- 180 mg
- vápník
- 101 mg
- hořčík
- 96 mg
- fosfor
- 57 mg
- železo
- 7 mg
- zinek
- 7 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřového plecka
- 1 rajčatový protlak
- 3 cibule
- 1 červená paprika čerstvá
- 1 červená uzená paprika sušená
- sůl
- pepř
- 2 litry masového vývaru
- 2 lžíce sádla
- 3 lžíce hladké mouky
Postup:
- Ve větším hrnci si nechám rozpustit sádlo, zprudka osmahnu na kostky nakrájené maso. Když se zatáhne, vyndám ho a nasypu na cibuli hrubo.
- Když je hnědá, vrátím maso, přidám uzenou papriku, zarestuji. Dále přidám rajčatový protlak a opět zarestuji.
- Přilijeme vývar, přidáme červenou papriku, osolíme a vaříme přiklopené minimálně 60 min.
- Když je maso měkké, vyndáme ho. Zahustíme vývar, přecedíme ho a vrátíme zpět maso.
- Podáváme s knedlíkem a dobře vychlazeným pivkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lehký tvarohový koláč s ovocem
Carpaccio z hovězí svíčkové
Tagliatelle se šunkou na smetaně
Telecí dušené na hrubozrné hořčici
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.