Polévka z růžičkové kapusty

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Zahuštěná smetanová polévka ze zeleninového vývaru a růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
848 KJ
tuky
15 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
sacharidy
5 g
vláknina
4 g
bílkovina
4 g
cukry
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
104 mg
fosfor
63 mg
cholesterol
47 mg
vápník
41 mg
hořčík
20 mg
sodík
8 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 60 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 600 g růžičkové kapusty
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml smetany

Postup:

  1. V kastrolku rozpustíme máslo. Místo másla můžeme použít slaninu a zlehka ji oškvařit.
  2. Do tuku přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji zeleninovým vývarem.
  3. Přidáme očištěnou růžičkovou kapustu, přisolíme, připepříme. Za občasného míchání vaříme 15 minut.
  4. Do polévky rozkvedláme vejce a ještě 2 minuty povaříme.
  5. Poté, co jsme polévku odstavili ze sporáku, prolisujeme do ní česnek a zjemníme sladkou smetanou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.