Polévka z růžičkové kapusty
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 848 KJ
- tuky
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- sacharidy
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- bílkovina
- 4 g
- cukry
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 104 mg
- fosfor
- 63 mg
- cholesterol
- 47 mg
- vápník
- 41 mg
- hořčík
- 20 mg
- sodík
- 8 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 60 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 l zeleninového vývaru
- 600 g růžičkové kapusty
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- 100 ml smetany
Postup:
- V kastrolku rozpustíme máslo. Místo másla můžeme použít slaninu a zlehka ji oškvařit.
- Do tuku přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji zeleninovým vývarem.
- Přidáme očištěnou růžičkovou kapustu, přisolíme, připepříme. Za občasného míchání vaříme 15 minut.
- Do polévky rozkvedláme vejce a ještě 2 minuty povaříme.
- Poté, co jsme polévku odstavili ze sporáku, prolisujeme do ní česnek a zjemníme sladkou smetanou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.