Vínový kapr v dvojobalu

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2319 KJ
tuky
36 g
bílkovina
34 g
sacharidy
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
765 mg
fosfor
645 mg
vápník
290 mg
cholesterol
169 mg
hořčík
148 mg
sodík
135 mg
železo
10 mg
mangan
3 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 750 g kapra
  • 100 g mrkve
  • 4 kuličky pepře
  • sůl
  • 0,5 l bílého vína
  • 1 vejce
  • pepř mletý
  • Trochu strouhanky
  • 100% tuk ( na smažení)

Postup:

  1. Kapra naporcujeme a stáhneme z kůže. Jednotlivé kousky osolíme.
  2. Do hrnce dáme vařit porce kapra, nakrájenou mrkev, kuličky pepře a bílé víno. Kapr by měl být celý ponořený. Vaříme 15 minut od okamžiku varu.
  3. Kapra vyjmeme a necháme okapat. Mezitím v talíři rozšleháme vejce se špetkou soli a pepře. Kousky kapra máčíme ve vejci a obalíme ve strouhance.
  4. Usmažíme do červena.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.