Kuřecí nudličky se zeleninou a rýží

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
Kuřecí nudličky se zeleninou a rýží - rychlé, levné a moc dobré

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1607 KJ
bílkovina
38 g
sacharidy
32 g
tuky
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
1 g
vláknina
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
87 mg
draslík
80 mg
vápník
72 mg
fosfor
30 mg
hořčík
25 mg
sodík
19 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsíček
  • 3 mrkve
  • 1 kedlubna
  • 350 g rýže
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Podravka
  • 1 cibule
  • 250 ml kuřecího vývaru

Postup:

  1. Maso si očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Najemno nakrájíme cibuli.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Po cca 1 minutě přidáme i maso které jsme si okořenili a necháme resetovat cca 5 minut.
  3. Mezitím si na nudličky nakrájíme očištěnou mrkev a kedlubnu.
  4. Když se nám maso restuje t2ch 5 -7 minut, přidáme zeleninu. Orestujeme a zalijeme 250 ml kuřecího vývaru.
  5. Dále si v hrnci osmažíme s trochou oleje rýži. Tu zalijeme vodou a vaříme do měkka dle návodu.
  6. Když už máme skoro vyvařený vývar, je hotovo a vše můžete ještě na pánvi dochutit.
  7. Podáváme s rýží a bílím vínem. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.