Filé na víně

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Rybí filé zapečené se sýrem podlévané bílým vínem
Filé na víně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2459 KJ
bílkovina
66 g
tuky
29 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
sacharidy
5 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cholesterol
60 mg
draslík
26 mg
sodík
16 mg
vápník
8 mg
hořčík
6 mg
fosfor
6 mg

Ingredience

  • 500 g filé
  • 50 g másla
  • 150 g eidamu
  • citronová šťáva
  • 1 dl bílého vína
  • sůl
  • trochu strouhanky

Postup:

  1. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
  2. Rozměklé filé nakrájíme na pásky široké 1,5 cm, osolíme je, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
  3. Zasypeme je silnou vrstvou sýra. Pokud nám to vyjde, poskládáme z filé a sýra ještě jedno (nebo několik) patro.
  4. Na vršek poklademe plátky másla.
  5. Podlijeme vínem a dáme zapéct do trouby, dokud horní vrstva sýra není dokonale rozpuštěná a nevytvoří nahnědlou kůrčičku.
  6. Podáváme s brambory vařenými ve slupce.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.