Filé na víně
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2459 KJ
- bílkovina
- 66 g
- tuky
- 29 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- sacharidy
- 5 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cholesterol
- 60 mg
- draslík
- 26 mg
- sodík
- 16 mg
- vápník
- 8 mg
- hořčík
- 6 mg
- fosfor
- 6 mg
Ingredience
- 500 g filé
- 50 g másla
- 150 g eidamu
- citronová šťáva
- 1 dl bílého vína
- sůl
- trochu strouhanky
Postup:
- Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
- Rozměklé filé nakrájíme na pásky široké 1,5 cm, osolíme je, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- Zasypeme je silnou vrstvou sýra. Pokud nám to vyjde, poskládáme z filé a sýra ještě jedno (nebo několik) patro.
- Na vršek poklademe plátky másla.
- Podlijeme vínem a dáme zapéct do trouby, dokud horní vrstva sýra není dokonale rozpuštěná a nevytvoří nahnědlou kůrčičku.
- Podáváme s brambory vařenými ve slupce.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Veganské minestrone
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Hovězí dušené na houbách
Zeleninový salát s čočkou beluga
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.