Pikantní pečený králík
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2675 KJ
- tuky
- 45 g
- bílkovina
- 42 g
- sacharidy
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 4 g
- cukry
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 483 mg
- vápník
- 390 mg
- sodík
- 356 mg
- fosfor
- 257 mg
- cholesterol
- 221 mg
- hořčík
- 170 mg
- železo
- 12 mg
- zinek
- 9 mg
- mangan
- 5 mg
- měď
- 4 mg
Ingredience
- 500 g králičí zadní
- 100 g másla
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 1/2 celeru
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 rajčata
- 6 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- tymián
- sůl
Postup:
- Všechnu zeleninu kromě rajčat pokrájíme a vložíme do pekáčku.
- Králičí maso omyjeme a prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny pokrájíme a dáme také do pekáčku.
- Maso položíme na zeleninu, podlijeme troškou vody, posolíme, okořeníme a poklademe na něj plátky másla.
- Pečeme na 200 stupňů pod pokličkou necelé půl hodiny. Potom přidáme rajčata nakrájená na plátky, podle potřeby ještě podlijeme maso a pečeme již odkryté, dokud není maso hotové.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.