Kuře na divoko

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 50 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
625 KJ
tuky
12 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
sacharidy
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
2 g
lepek
1 g
vápník
47 mg
cholesterol
36 mg
fosfor
25 mg
draslík
22 mg
hořčík
21 mg
sodík
3 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 kuře
  • 60 g másla
  • 50 g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 0,5 dl červeného vína

Postup:

  1. Na másle osmažíme zeleninu (mrkev, petržel, celer) dorůžova a potom přidáme nakrájenou cibuli.
  2. Do pekáče vložíme kuře, posolíme, popepříme a přilijeme tuk s osmaženou zeleninou. Přidáme bobkový list.
  3. Za občasného podlévání pečeme asi 40 minut.
  4. Upečené kuře vyjmeme a šťávu procedíme. Ke šťávě přidáváme víno po lžicích (řídíme se chutí - někomu bude lépe chutnat omáčka jen s jednou lžičkou vína) a uvaříme z ní omáčku. Když začne vřít, zahustíme ji trochou vody, ve které jsou rozkvedlali mouku. Podle chuti ještě přisladíme a přikyselíme citronem.
  5. Podáváme s rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.