Kuře na divoko
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 625 KJ
- tuky
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- sacharidy
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- vápník
- 47 mg
- cholesterol
- 36 mg
- fosfor
- 25 mg
- draslík
- 22 mg
- hořčík
- 21 mg
- sodík
- 3 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 kuře
- 60 g másla
- 50 g kořenové zeleniny
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- bobkový list
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička cukru
- 0,5 dl červeného vína
Postup:
- Na másle osmažíme zeleninu (mrkev, petržel, celer) dorůžova a potom přidáme nakrájenou cibuli.
- Do pekáče vložíme kuře, posolíme, popepříme a přilijeme tuk s osmaženou zeleninou. Přidáme bobkový list.
- Za občasného podlévání pečeme asi 40 minut.
- Upečené kuře vyjmeme a šťávu procedíme. Ke šťávě přidáváme víno po lžicích (řídíme se chutí - někomu bude lépe chutnat omáčka jen s jednou lžičkou vína) a uvaříme z ní omáčku. Když začne vřít, zahustíme ji trochou vody, ve které jsou rozkvedlali mouku. Podle chuti ještě přisladíme a přikyselíme citronem.
- Podáváme s rýží.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.