Smažená vepřová játra
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2782 KJ
- tuky
- 56 g
- bílkovina
- 32 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 25 g
- nasycené mastné kyseliny
- 24 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- sacharidy
- 5 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 565 mg
- cholesterol
- 507 mg
- draslík
- 484 mg
- sodík
- 174 mg
- hořčík
- 61 mg
- vápník
- 61 mg
- železo
- 25 mg
- zinek
- 11 mg
- měď
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g jater
- lžíce hladké mouky
- 200 g sádla
- sůl
- pepř
Postup:
- Játra nakrájíme na řízky silné asi 1 cm.
- Řízky obalíme v mouce a smažíme na sádle, másle nebo oleji asi 3-4 minuty z každé strany. První řízek pro jistotu po vytažení na talíř rozkrojíme a zkontrolujeme, zda je dobře usmažený a nevytéká z něj krvavá šťáva. V tom případě dáme přednost pomalému smažení na mírnějším ohni než rychlém osmahnutí na silném plameni.
- Během smažení můžeme játra opepřit, solit se však mohou až po vyjmutí z pánve. Tedy solíme je až na talíři, protože kdybychom je posolili při smažení, ztvrdla by.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Ryba na červeném curry
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Kuřecí medailonky s omáčkou z hořčice a medu
Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.