Smažená vepřová játra

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 8 minut
Celkově: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2782 KJ
tuky
56 g
bílkovina
32 g
mononenasycené mastné kyseliny
25 g
nasycené mastné kyseliny
24 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
sacharidy
5 g
lepek
1 g
fosfor
565 mg
cholesterol
507 mg
draslík
484 mg
sodík
174 mg
hořčík
61 mg
vápník
61 mg
železo
25 mg
zinek
11 mg
měď
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g jater
  • lžíce hladké mouky
  • 200 g sádla
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Játra nakrájíme na řízky silné asi 1 cm.
  2. Řízky obalíme v mouce a smažíme na sádle, másle nebo oleji asi 3-4 minuty z každé strany. První řízek pro jistotu po vytažení na talíř rozkrojíme a zkontrolujeme, zda je dobře usmažený a nevytéká z něj krvavá šťáva. V tom případě dáme přednost pomalému smažení na mírnějším ohni než rychlém osmahnutí na silném plameni.
  3. Během smažení můžeme játra opepřit, solit se však mohou až po vyjmutí z pánve. Tedy solíme je až na talíři, protože kdybychom je posolili při smažení, ztvrdla by.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.