Smažený řízek ze sojové bílkoviny s kuskusem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4040 KJ
- sacharidy
- 105 g
- bílkovina
- 68 g
- tuky
- 20 g
- vláknina
- 17 g
- cukry
- 14 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 157 mg
- vápník
- 108 mg
- draslík
- 103 mg
- cholesterol
- 64 mg
- hořčík
- 60 mg
- sodík
- 22 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 200 g sojových plátků (dva plátky)
- 500 ml zeleninového vývaru (může být bujon)
- pepř
- 1 lžička plnotučná hořčice
- olej
- 100 g hladká mouka
- vajíčko
- trochu kukuřičná strouhanka
- sůl
- 150 g kuskusu
- 150 ml zeleninového vývaru (může být i bujon)
Trojobal
Příprava kuskusu
- Sojové plátky dáme vařit do vývaru na 20 minut.
- Plátky scedíme, vymačkáme vodu a potřeme z obou stran hořčicí.
- Pak plátky obalíme v trojobalu (mouka,vajíčko se špetkou soli a strouhanka).
- Na oleji pomalým pečením pečeme do zlatova.
- Mezi dobou pečení si ohřejeme zeleninový vývar (ne horký) a kuskus s ním zalejeme. Párkrát promícháme. Kuskus je připraven ke konzumaci cca za 10 minut.
Servírujeme teplé s čerstvou zeleninou. Tento pokrm není určen jen pro vegetariány, pochutnají si všichni :).
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bůček na asijský způsob
Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
Fazolová polévka s klobáskou
Hovězí vývar
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.