Smažený řízek ze sojové bílkoviny s kuskusem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Vegetariánský řízek - obalovaný jako klasický a stejně dobrý, vůbec se soji nebojte ;)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4040 KJ
sacharidy
105 g
bílkovina
68 g
tuky
20 g
vláknina
17 g
cukry
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
lepek
1 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
157 mg
vápník
108 mg
draslík
103 mg
cholesterol
64 mg
hořčík
60 mg
sodík
22 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 200 g sojových plátků (dva plátky)
  • 500 ml zeleninového vývaru (může být bujon)
  • pepř
  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • olej
  • Trojobal

  • 100 g hladká mouka
  • vajíčko
  • trochu kukuřičná strouhanka
  • sůl
  • Příprava kuskusu

  • 150 g kuskusu
  • 150 ml zeleninového vývaru (může být i bujon)
  1. Sojové plátky dáme vařit do vývaru na 20 minut.
  2. Plátky scedíme, vymačkáme vodu a potřeme z obou stran hořčicí.
  3. Pak plátky obalíme v trojobalu (mouka,vajíčko se špetkou soli a strouhanka).
  4. Na oleji pomalým pečením pečeme do zlatova.
  5. Mezi dobou pečení si ohřejeme zeleninový vývar (ne horký) a kuskus s ním zalejeme. Párkrát promícháme. Kuskus je připraven ke konzumaci cca za 10 minut.

Servírujeme teplé s čerstvou zeleninou. Tento pokrm není určen jen pro vegetariány, pochutnají si všichni :).


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.