Tagliolini s lanýži a žampiony
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3123 KJ
- sacharidy
- 64 g
- tuky
- 45 g
- nasycené mastné kyseliny
- 24 g
- bílkovina
- 16 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 13 g
- vláknina
- 6 g
- cukry
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 567 mg
- fosfor
- 200 mg
- cholesterol
- 120 mg
- vápník
- 104 mg
- hořčík
- 57 mg
- sodík
- 20 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 250 g Tagliolini s lanýži
- 250 g žampionů (čerstvé)
- 100 g másla
- 1 cibule (šalotka)
- sůl
- pepř
Žampiony
- Použijeme jen hlavičky, které oloupeme a nakrájíme na čvrtky.
- Nakrájíme na drobno cibulku (šalotka je jemnější), dáme na pánev s polovinou másla, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a restujeme do měkka cca 10 - 12 minut (musí se vypéct voda z hub a pěkně orestovat na hnědou barvu).
- Ke konci restování přidáme druhou půlku másla na zjemnění a již mevaříme.
Těstoviny
- Do vroucí osolené vody dáme těstoviny a vaříme dle návodu - tyto 3 minuty (dávám lžíci oleje do vody, aby se těstoviny nelepily).
Rychlý a jednoduchý oběd nebo večeře. Podáváme na předehřátý talíř.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Jednoduchý domácí chléb
Mac and cheese
Rajčatová polévka s červenou čočkou
Kuřecí medailonky s omáčkou z hořčice a medu
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.