Tagliolini s lanýži a žampiony

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 20 minut
Vaření: 15 minut
Italské těstoviny s lanýži

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3123 KJ
sacharidy
64 g
tuky
45 g
nasycené mastné kyseliny
24 g
bílkovina
16 g
mononenasycené mastné kyseliny
13 g
vláknina
6 g
cukry
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
draslík
567 mg
fosfor
200 mg
cholesterol
120 mg
vápník
104 mg
hořčík
57 mg
sodík
20 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 250 g Tagliolini s lanýži
  • 250 g žampionů (čerstvé)
  • 100 g másla
  • 1 cibule (šalotka)
  • sůl
  • pepř

Žampiony

  1. Použijeme jen hlavičky, které oloupeme a nakrájíme na čvrtky.
  2. Nakrájíme na drobno cibulku (šalotka je jemnější), dáme na pánev s polovinou másla, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a restujeme do měkka cca 10 - 12 minut (musí se vypéct voda z hub a pěkně orestovat na hnědou barvu).
  3. Ke konci restování přidáme druhou půlku másla na zjemnění a již mevaříme.

Těstoviny

  1. Do vroucí osolené vody dáme těstoviny a vaříme dle návodu - tyto 3 minuty (dávám lžíci oleje do vody, aby se těstoviny nelepily).

Rychlý a jednoduchý oběd nebo večeře. Podáváme na předehřátý talíř.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.