Knedlo zelo vepřo
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3819 KJ
- sacharidy
- 82 g
- bílkovina
- 63 g
- tuky
- 36 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- cukry
- 6 g
- vláknina
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 2 g
- sodík
- 1,299 g
- draslík
- 441 mg
- fosfor
- 178 mg
- vápník
- 171 mg
- cholesterol
- 140 mg
- hořčík
- 54 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice
- sůl
- kmín
- 2 cibule
- houskový knedlík
- 400 g kysaného zelí
- 1 lžička cukru
- 1 brambora
- olej
- Masa očistíme, osolíme, okmínujeme, dáme do pekáčku, podlejeme 200 ml vody, přidáme 1 cibuli na kolečka, přiklopíme a dáme péct do trouby na 220 stupňů na 30 minut.
- Potom stáhneme teplotu na 180 stupňů na 2 hodiny. Na konci pečení odklopíme na 30 minut pekáč, aby maso dostalo zlatavou barvu. V průběhu pečení podléváme vodou podle potřeby, aby vznikla pěkná štáva.
- Zelí v kastrůlku vaříme s trochou vody tak 45 minut. Přidáme cukr a nakonec na zahuštění nastrouháme najemno malou bramboru a 10 minut povaříme. Na pánvi na kapce oleje usmažíme do sklovata na jemno nakrájenou cibulku a přidáme do zelí.
- Upečené maso naporcujeme a podáváme s kynutým knedlíkem a kysaným zelím. Poléváme výpekem z masa.
Někdy se musí trochu zhřešit ;)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Kuřecí medailonky s omáčkou z hořčice a medu
Butterfish s fenyklem a rajčaty
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.