Křupavá kuřecí křidélka
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2450 KJ
- bílkovina
- 46 g
- tuky
- 44 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- draslík
- 391 mg
- fosfor
- 338 mg
- cholesterol
- 192 mg
- sodík
- 183 mg
- hořčík
- 47 mg
- vápník
- 36 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 1 kg kuřecích křídel
- 3 lžíce oleje
- 200 ml vody
- Sůl
Postup
Často se mě lidé ptají, jak udělat chutná a hlavně křupavá křidélka. No, v jednoduchosti je krása a ta nejlepší chuť.
- Křidélka si omyjeme a papírovou utěrkou usušíme.
- Připravíme si plech. Každé křídlo vezmeme a z obou stran hezky posolíme a dáme na plech.
- Když máme takto všechny křidélka posolená, pokapeme je olejem.
- Na plechu zalejeme troškou vody a dáme do předehřáté trouby na 220° cca na 45-60 minut. V průběhu pečení je cca každých 10 minut potíráme výpekem.
- A je hotovo - jsou tak výborná křupavá, ale vevnitř nevysušená. Můžete podávat s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Někdo to má rád i s čerstvým chlebem a okurkami. Tak přeji dobrou chuť a skoro bez práce ;-)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Mandlový dort Caprese
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Tagliatelle s lososem a rukolou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.