Opečené škubánky

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Opečené škubánky s tzatzikami
Opečené škubánky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1699 KJ
sacharidy
76 g
bílkovina
12 g
cukry
6 g
tuky
5 g
vláknina
5 g
sůl
3 g
draslík
2,068 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
359 mg
vápník
253 mg
hořčík
174 mg
sodík
32 mg
železo
5 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

    Škubánky

  • 300 g brambor
  • 100 g hladké mouky
  • sůl
  • Tzatziki

  • 150 ml bílého jogurtu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 250 g salátové okurky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronové štávy
  • 1 lžíce kopru
  • sůl

Škubánky

  1. Škubánky si uděláme tak, že okrájené a nakrájené brambory si uvaříme 20 minut v osolené vodě. Zcedíme brambory - ale ne úplně, necháme v hrnci tak čtvrtku vody. Posypeme brambory moukou, promícháme a na 5 minut přiklopíme. Potom brambory rozšťoucháme a rukama uděláme placičky, které klademe na talíř.
  2. Na pánvi na rozpáleném oleji opékáme placičky po obou stranách do zlatova. Vyndáme na ubrousek, aby nebyly mastné.

Tzatziki

  1. Okurku nastrouháme na hrubo a vymačkáme přes cedník šťávu.
  2. Do misky si dáme jogurt, přidáme okurku, olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu a kopr, který opereme a nasekáme na jemno.
  3. Vše důkladně promícháme.

Škubánky servírujeme s tzatzikami. Další ze starých jednoduchých jídel, určitě zkuste!


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.