Vepřový bůček nadívaný hříbkovou nádivkou
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4486 KJ
- tuky
- 98 g
- bílkovina
- 41 g
- nasycené mastné kyseliny
- 31 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- sacharidy
- 8 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 699 mg
- cholesterol
- 216 mg
- fosfor
- 198 mg
- vápník
- 124 mg
- hořčík
- 42 mg
- sodík
- 15 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřový bok (vykostěný bez kůže)
- 50 g sádla
- 3 cibule
- 200 g hřibů
- 3 stroužky česneku
- kmín
- petrželka
- 50 g máslo
- 30 g šalotky
- 1 vejce
- 1 červená paprika
- 2 vaničky Knorr( Bohatá šťáva na tmavá masa)
Nástroje
-
jehlice nebo špejle
nit na ovázání
Postup:
- Do nakořeněného bůčku vyřízneme kapsu, kterou jemně osolíme a opepříme.
- Směs k plnění si připravíme následovně.
- Na másle orestujeme šalotku, kmín, česnek, přidáme nakrájenou papriku na malé kostky, sekanou petrželku, hříbky a ke konci restování přidáme vejce.
- Promícháme a naplníme do bůčku.
- Zašpendlíme jehlicí, aby nám náplň nevytekla.
- Na sádle orestujeme cibulku a bůček pečeme pomalu za občasného podlévání do měkka.
- Měkký bůček vyjmeme, přilijeme vodu a rozmícháme šťávu.
- Poté přivedeme k varu.
- Bůček krájíme na tenké plátky a podáváme s vařeným bramborem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.