Vepřový bůček nadívaný hříbkovou nádivkou

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 120 minut
Dokažte sami sobě, že zvládnete i náročnější receptury, kterými oslníte všechny přísedící u slavnostní tabule.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4486 KJ
tuky
98 g
bílkovina
41 g
nasycené mastné kyseliny
31 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
sacharidy
8 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
draslík
699 mg
cholesterol
216 mg
fosfor
198 mg
vápník
124 mg
hořčík
42 mg
sodík
15 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřový bok (vykostěný bez kůže)
  • 50 g sádla
  • 3 cibule
  • 200 g hřibů
  • 3 stroužky česneku
  • kmín
  • petrželka
  • 50 g máslo
  • 30 g šalotky
  • 1 vejce
  • 1 červená paprika
  • 2 vaničky Knorr( Bohatá šťáva na tmavá masa)

Nástroje

    jehlice nebo špejle
    nit na ovázání

Postup:

  1. Do nakořeněného bůčku vyřízneme kapsu, kterou jemně osolíme a opepříme.
  2. Směs k plnění si připravíme následovně.
  3. Na másle orestujeme šalotku, kmín, česnek, přidáme nakrájenou papriku na malé kostky, sekanou petrželku, hříbky a ke konci restování přidáme vejce.
  4. Promícháme a naplníme do bůčku.
  5. Zašpendlíme jehlicí, aby nám náplň nevytekla.
  6. Na sádle orestujeme cibulku a bůček pečeme pomalu za občasného podlévání do měkka.
  7. Měkký bůček vyjmeme, přilijeme vodu a rozmícháme šťávu.
  8. Poté přivedeme k varu.
  9. Bůček krájíme na tenké plátky a podáváme s vařeným bramborem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.