Buchtičky se šodó
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4384 KJ
- sacharidy
- 157 g
- tuky
- 32 g
- cukry
- 28 g
- bílkovina
- 24 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 601 mg
- draslík
- 408 mg
- vápník
- 188 mg
- cholesterol
- 180 mg
- hořčík
- 75 mg
- sodík
- 61 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 250 ml bílého vína (přírodního)
- 4 žloutky
- 70 g cukru
- 1 vanilkový lusk
- 3,5 hrnku hladké mouky
- špetka soli
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek mléka
- 1/2 kostky droždí
- 1 dcl oleje
- 1 citron
Buchtičky:
- Všechny sypké ingredience smícháme v jedné misce.
- Přilijeme vlažné mléko, olej.
- Rozdrobíme droždí a nastrouháme kúru z jednoho citronu.
- Vše důkladně promícháme a necháme hodinu kynout.
- Po vykynutí dáme na vál a těsto rozdělíme na několik dílů. Ty si pak rozválíme na dlouhé válečky. Položíme na plech, který je vyložený pečícím papírem. Poté válečky rozkrájíme na kousky. Potřeme olejem a dáme péct na 170' C.
- Pečeme 20-25 min do zlatova.
Šodó:
- Nejdřív za studena důkladně rozšleháme vejce, cukr a víno.
- Pak dáme hrnec s pěnou do vodní lázně.
- Přidáme vanilkový lusk, který podélně rozřízneme a vyndáme zrníčka, které přidáme do směsi.
- Vezmeme si metlu a za stálého šlehání zahříváme.
- Směs je nejdřív řídká a hodně pění. Nebojte, pak postupně houstne, pěny ubývá, až je hustá – i když stále s pěnivou strukturou.
Podáváme ihned, právě odstavené jsou nejlepší.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Svíčková na smetaně
Rizoto s liškami
Nejrychlejší šátečky z listového těsta
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.