Dědovo tajemství
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3122 KJ
- bílkovina
- 54 g
- tuky
- 51 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- sacharidy
- 15 g
- cukry
- 9 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- draslík
- 732 mg
- vápník
- 421 mg
- fosfor
- 405 mg
- hořčík
- 58 mg
- cholesterol
- 45 mg
- zinek
- 3 mg
- železo
- 3 mg
- sodík
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 800 g kotlety (bez kostí)
- 500 ml zeleninového leča (sterilované)
- 1 cibule
- česnek (několik stroušků)
- 60 ml oleje
- 60 g rajského protlaku
- 100 ml piva
- 200 g nivy
- pepř
- sůl
- oregano
Postup:
- Maso omejeme, očistíme, nakrájíme na 4 plátky, naklepeme a po obvodu nařízneme kraje, aby se nám maso při pečení nekroutilo.
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme osolené, opepřené maso a orestujeme z obou stran. Maso vyndáme a do výpeku dáme rajský protlak, zeleninové lečo, nahrubo drcený česnek, pivo a povaříme cca 3 minuty.
- Dochutíme pepřem, solí a oreganem.
- Maso vrátíme a prohřejeme.
- Tuto dědovu pochoutku položíme: na dozlatova opečenou topinku, potřenou česnekem a polité šťávou se zeleninou. Nakonec posypeme strouhanou nivou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Ovesné svačinové placičky
Smažené vepřové krokety
Kuřecí roláda s nádivkou s mevědím česnekem
Cizrnový hummus
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.