Grenadýr marš

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1632 KJ
sacharidy
52 g
tuky
17 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
bílkovina
5 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
993 mg
sodík
143 mg
fosfor
131 mg
vápník
129 mg
hořčík
73 mg
cholesterol
11 mg
železo
4 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 300 g těstovin (fleků)
  • 3 cibule
  • 50 g sádla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce červené papriky (sladké)
  • 1 lžíce červené papriky (pálivé)
  • sůl
  • pepř
  • trocha petrželky

Postup:

  1. Uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě se lžící oleje, aby se nám těstoviny nelepily. Zcedíme a necháme okapat.
  3. V kastrolu osmahneme na sádle do růžova cibuli na drobno nakrájenou.
  4. Přidáme nakrájené brambory, které osolíme, opepříme, krátce osmahnene a přidáme uvařené těstoviny.
  5. Společně ještě chvíli opékáme.
  6. Nakonec do pokrmu zamícháme sladkou i pálivou papriku a vypneme.
  7. Podáváme se zeleninovým salátem, nebo v maďarsku oblíbenou kysanou zeleninou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.