Grenadýr marš
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1632 KJ
- sacharidy
- 52 g
- tuky
- 17 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- bílkovina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 993 mg
- sodík
- 143 mg
- fosfor
- 131 mg
- vápník
- 129 mg
- hořčík
- 73 mg
- cholesterol
- 11 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g brambor
- 300 g těstovin (fleků)
- 3 cibule
- 50 g sádla
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce červené papriky (sladké)
- 1 lžíce červené papriky (pálivé)
- sůl
- pepř
- trocha petrželky
Postup:
- Uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě se lžící oleje, aby se nám těstoviny nelepily. Zcedíme a necháme okapat.
- V kastrolu osmahneme na sádle do růžova cibuli na drobno nakrájenou.
- Přidáme nakrájené brambory, které osolíme, opepříme, krátce osmahnene a přidáme uvařené těstoviny.
- Společně ještě chvíli opékáme.
- Nakonec do pokrmu zamícháme sladkou i pálivou papriku a vypneme.
- Podáváme se zeleninovým salátem, nebo v maďarsku oblíbenou kysanou zeleninou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.