Křenová omáčka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1724 KJ
- tuky
- 32 g
- nasycené mastné kyseliny
- 22 g
- sacharidy
- 21 g
- cukry
- 8 g
- bílkovina
- 7 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 195 mg
- fosfor
- 128 mg
- vápník
- 125 mg
- sodík
- 59 mg
- hořčík
- 22 mg
- cholesterol
- 5 mg
Ingredience
- 1/2 l mléka
- 1/2 l sladké smetany (můžeme použít 12%ní smetanu na vaření, nebo část smetany nahradit mlékem)
- 60 g hladké mouky
- 30 g strouhaného křenu
- sůl
- lžička krystalového cukru
Postup:
- Dáme vařit mléko, lehce jej posolíme.
- Ve smetaně dohladka rozmícháme mouku a postupně ji zavaříme do vroucího mléka. Základ omáčky za stálého míchání povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Pozor na to, že mléko se rádo připaluje.
- Po pěti minutách přidáme do omáčky křen. Dáváme-li zavařený ochucený křen, není už potřeba nijak výrazně omáčku dochucovat.
- Podle svých preferencí osladíme.
- Omáčka je rychle hotová, má smetanovou chuť a přesto ostrou podle množství přidaného křenu. Výborně chutná k uzenému masu, ale taky k vařenému vepřovému nebo hovězímu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Čokoládový rebarborový koláč
Vepřová panenka s omáčkou sweet chilli
Gratinovaná brokolice se sýrem
Bramborové knedlíky se škvarkama
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.