Křenová omáčka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Vaření: 20 minut
Celkově: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1724 KJ
tuky
32 g
nasycené mastné kyseliny
22 g
sacharidy
21 g
cukry
8 g
bílkovina
7 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
195 mg
fosfor
128 mg
vápník
125 mg
sodík
59 mg
hořčík
22 mg
cholesterol
5 mg

Ingredience

  • 1/2 l mléka
  • 1/2 l sladké smetany (můžeme použít 12%ní smetanu na vaření, nebo část smetany nahradit mlékem)
  • 60 g hladké mouky
  • 30 g strouhaného křenu
  • sůl
  • lžička krystalového cukru

Postup:

  1. Dáme vařit mléko, lehce jej posolíme.
  2. Ve smetaně dohladka rozmícháme mouku a postupně ji zavaříme do vroucího mléka. Základ omáčky za stálého míchání povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Pozor na to, že mléko se rádo připaluje.
  3. Po pěti minutách přidáme do omáčky křen. Dáváme-li zavařený ochucený křen, není už potřeba nijak výrazně omáčku dochucovat.
  4. Podle svých preferencí osladíme.
  5. Omáčka je rychle hotová, má smetanovou chuť a přesto ostrou podle množství přidaného křenu. Výborně chutná k uzenému masu, ale taky k vařenému vepřovému nebo hovězímu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.