Kuřecí plátek na citronu

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 20 minut
Vaření: 35 minut
Kuřecí plátek se šťouchanými brambory

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2572 KJ
bílkovina
52 g
tuky
32 g
sacharidy
24 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
sůl
3 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
465 mg
cholesterol
188 mg
vápník
121 mg
fosfor
73 mg
hořčík
65 mg
sodík
18 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsíček (2 ks)
  • 1 citron
  • sůl
  • pepř
  • trocha cukru krystal
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 lžička oleje
  • 60 g másla
  • Na šťouchané brambory

  • 200 g brambor
  • 50 g šunky
  • trocha pažitky
  • sůl

Příprava masa

  1. Očištěné, omyté, osušené prso rozřízneme po délce napůl.
  2. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce .
  3. Na pánev dáme lžičku oleje a půlku másla a položíme 4 kolečka citronu jemně pocukrovaná.
  4. Chvíli restujeme, až začnou citrony karamelizovat (pozor nepřipálit).
  5. Vyndáme citrony, přidáme zbytek másla a (můžem trochu oleje) na mírném plameni orestujeme do zlatova maso.

Restované brambory

  1. Oloupané a nakrájené bambory dáme vařit do osolené vody.
  2. Po cca 20 minutách brambory slejeme, přidáme nakrájenou šunku a pažitku.
  3. Brambory rozšťoucháme - pozor ať to nepřeženete a neuděláte bramborovou kaši.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.