Kuřecí plátek na citronu
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2572 KJ
- bílkovina
- 52 g
- tuky
- 32 g
- sacharidy
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- sůl
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 465 mg
- cholesterol
- 188 mg
- vápník
- 121 mg
- fosfor
- 73 mg
- hořčík
- 65 mg
- sodík
- 18 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400 g kuřecích prsíček (2 ks)
- 1 citron
- sůl
- pepř
- trocha cukru krystal
- 1 lžička hladké mouky
- 1 lžička oleje
- 60 g másla
- 200 g brambor
- 50 g šunky
- trocha pažitky
- sůl
Na šťouchané brambory
Příprava masa
- Očištěné, omyté, osušené prso rozřízneme po délce napůl.
- Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce .
- Na pánev dáme lžičku oleje a půlku másla a položíme 4 kolečka citronu jemně pocukrovaná.
- Chvíli restujeme, až začnou citrony karamelizovat (pozor nepřipálit).
- Vyndáme citrony, přidáme zbytek másla a (můžem trochu oleje) na mírném plameni orestujeme do zlatova maso.
Restované brambory
- Oloupané a nakrájené bambory dáme vařit do osolené vody.
- Po cca 20 minutách brambory slejeme, přidáme nakrájenou šunku a pažitku.
- Brambory rozšťoucháme - pozor ať to nepřeženete a neuděláte bramborovou kaši.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.