Houbová omáčka - připravená z jíšky

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1607 KJ
sacharidy
34 g
vláknina
33 g
bílkovina
24 g
tuky
16 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
vápník
50 mg
fosfor
31 mg
draslík
30 mg
cholesterol
24 mg
hořčík
22 mg
sodík
5 mg
zinek
4 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 50 g másla (nebo rostlinného oleje)
  • 60 g hladké mouky
  • cibule
  • 1 l vody
  • 100 ml smetany (nebo zakysané smetany)
  • 300 g hub
  • Sůl
  • pepř
  • kmín

Postup:

  1. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a chvíli podusíme.
  2. Houby okořeníme pepřem a kmínem.
  3. Připravíme se základ omáčky: tmavší jíšku.
  4. Jíšku zředíme vodou, povaříme asi 5 minut a přidáme do ní houby s cibulkou.
  5. Před dovařením zjemníme omáčku smetanou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.