Houbová omáčka - připravená z jíšky
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1607 KJ
- sacharidy
- 34 g
- vláknina
- 33 g
- bílkovina
- 24 g
- tuky
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- vápník
- 50 mg
- fosfor
- 31 mg
- draslík
- 30 mg
- cholesterol
- 24 mg
- hořčík
- 22 mg
- sodík
- 5 mg
- zinek
- 4 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 50 g másla (nebo rostlinného oleje)
- 60 g hladké mouky
- cibule
- 1 l vody
- 100 ml smetany (nebo zakysané smetany)
- 300 g hub
- Sůl
- pepř
- kmín
Postup:
- Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a chvíli podusíme.
- Houby okořeníme pepřem a kmínem.
- Připravíme se základ omáčky: tmavší jíšku.
- Jíšku zředíme vodou, povaříme asi 5 minut a přidáme do ní houby s cibulkou.
- Před dovařením zjemníme omáčku smetanou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.