Pálivá rybí polévka

Lukasz
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 100 minut
Jak moc bude ostrá, záleží na Vás :)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1097 KJ
sacharidy
29 g
bílkovina
16 g
tuky
8 g
cukry
7 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
759 mg
vápník
736 mg
fosfor
490 mg
hořčík
259 mg
sodík
199 mg
železo
19 mg
cholesterol
19 mg
zinek
13 mg
mangan
7 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 200 g rybího masa(2 kapří hlavy)
  • 1,5 l vody
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 řapíky celeru
  • 2 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • 2 rohlíky
  • 2 chilli papričky (záleží na pálivosti)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 0,4 l mléka
  • špetka mleté papriky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • šťáva z půlky citronu
  • hrst nasekané bazalky

Postup:

  1. Kapří hlavy dáme do studené vody a dáme vařit.
  2. Při bodu varu sebereme pěnu a přidáme 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibuli i se slupkou, 2 stroužky česneku, bobkový list, nové koření, pepř a chilli papričku a vaříme asi 1 hodinu.
  3. V druhém hrnci si připravíme na másle na jemno nakrájenou 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, 1 stroužek česneku a nasekanou chilli papričku.
  4. Po orestování zeleninu zaprášíme mletou paprikou a moukou a opět krátce orestujeme.
  5. Zalijeme mlékem, přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a necháme vařit asi 20 minut.
  6. Vývar přecedíme k připravené zelenině a ještě asi 20 minut povaříme a rozmixujeme.
  7. Z vývaru nakrájíme mrkev, petržel a čerstvý řapíkatý celer, který budeme podávat ke každé porci polévky.
  8. Dochutíme solí, pepřem, případně citronovou šťávou a čerstvou bazalkou.
  9. Podáváme s nasucho opečeným rohlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.