Pálivá rybí polévka
LukaszSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1097 KJ
- sacharidy
- 29 g
- bílkovina
- 16 g
- tuky
- 8 g
- cukry
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 759 mg
- vápník
- 736 mg
- fosfor
- 490 mg
- hořčík
- 259 mg
- sodík
- 199 mg
- železo
- 19 mg
- cholesterol
- 19 mg
- zinek
- 13 mg
- mangan
- 7 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 200 g rybího masa(2 kapří hlavy)
- 1,5 l vody
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 2 řapíky celeru
- 2 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 10 kuliček černého pepře
- 2 rohlíky
- 2 chilli papričky (záleží na pálivosti)
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 0,4 l mléka
- špetka mleté papriky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- šťáva z půlky citronu
- hrst nasekané bazalky
Postup:
- Kapří hlavy dáme do studené vody a dáme vařit.
- Při bodu varu sebereme pěnu a přidáme 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibuli i se slupkou, 2 stroužky česneku, bobkový list, nové koření, pepř a chilli papričku a vaříme asi 1 hodinu.
- V druhém hrnci si připravíme na másle na jemno nakrájenou 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, 1 stroužek česneku a nasekanou chilli papričku.
- Po orestování zeleninu zaprášíme mletou paprikou a moukou a opět krátce orestujeme.
- Zalijeme mlékem, přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a necháme vařit asi 20 minut.
- Vývar přecedíme k připravené zelenině a ještě asi 20 minut povaříme a rozmixujeme.
- Z vývaru nakrájíme mrkev, petržel a čerstvý řapíkatý celer, který budeme podávat ke každé porci polévky.
- Dochutíme solí, pepřem, případně citronovou šťávou a čerstvou bazalkou.
- Podáváme s nasucho opečeným rohlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
Quesadillas se zeleninou
Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.