Mangoldová polévka
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1237 KJ
- tuky
- 21 g
- sacharidy
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- bílkovina
- 9 g
- cukry
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 490 mg
- vápník
- 265 mg
- fosfor
- 220 mg
- sodík
- 150 mg
- cholesterol
- 99 mg
- hořčík
- 43 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
Ingredience
- 300 g mangoldu
- 500 ml vody
- 50 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 400 ml mléka
- 1 zakysané smetany
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 1 bujon
Postup:
- Listy mangoldu zbavíme tužších částí. Přelijeme vroucí vodou. Přidáme bujon.
- Uděláme si jíšku z másla a mouky, vlijeme mléko a uděláme bešamel.
- Přidáme jížku k mangoldu. Přidáme zakysanou smetanu.
- Polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme rozšlehané vejce. Minutku povaříme a můžeme podávat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
Energetické chia čokoládové sušenky
Tzatziki
Křehký ořechový koláč s jablky a hruškami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.