Perník s domácí marmeládou
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1776 KJ
- sacharidy
- 52 g
- cukry
- 21 g
- tuky
- 20 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- bílkovina
- 6 g
- vláknina
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 194 mg
- fosfor
- 99 mg
- vápník
- 39 mg
- hořčík
- 29 mg
- sodík
- 23 mg
- cholesterol
- 11 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 2 větší hrnky hladké mouky
- 250 ml mléka
- 100 ml oleje
- 1 vejce
- hrnek cukru
- 1 vanilkový cukr
- 20 g prášek do perníku
- 3 lžíce kakaa
- 200 g strouhaného kokosu
- 200 g marmelády (domácí)
Postup:
- V míse smícháme mouku a mléko. Přidáme olej, vejce a cukr. Postupně přidáváme vanilkový cukr, prášek do perníku a kakao. Vše vypracujeme do těsta.
- Připravíme plech nebo pekáč. Vymažeme máslem a zaprášíme trochou mouky. Těsto nalijeme.
- Pečeme cca 20 minut na 160°.
- Po dvaceti minutách píchneme do perníku špejlí, abychom zjistili, zda je již hotový.
- Po upečení necháme perník vychladnout. Vyklopíme jej z pečící nádoby a rozřízneme vertikálně napůl.
- Jednu část perníku pomažeme domácí marmeládou a posypeme kokosem.
- Přiklopíme druhou částí perníku.
- Perník můžeme přelít čokoládovou polevou nebo dozdobit dle vlastní fantazie. Naporcujeme a můžeme ihned podávat, ideálně ke kávě.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Celozrnné ořechové čokocookies
Ovesné svačinové placičky
Losos teriyaki
Bryndzové noky s medvědím česnekem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.