Dušené maso hovězí

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 120 minut
Celkově: 1300 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2409 KJ
tuky
46 g
bílkovina
34 g
mononenasycené mastné kyseliny
12 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
sacharidy
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
draslík
36 mg
cholesterol
24 mg
fosfor
23 mg
vápník
12 mg
hořčík
9 mg
sodík
2 mg

Ingredience

  • 0,5 kg hovězí maso (z kýty nebo roštěnce)
  • 80 g sádla (nebo slunečnicového oleje)
  • Cibule (nakrájená nadrobno)
  • Sůl
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
  2. V kastrolu si rozehřejeme olej a do rozpáleného oleje vkládáme plátky masa. Jen je necháme osmahnout z obou stran doběla, aby se zatáhly póry a v mase se udržela šťáva. Pokud s masem manipulujeme, v této fázi do něj nepícháme vidličkou, aby z něj šťáva nevytékala.
  3. Do tuku hodíme cibuli a necháme zesklovatět. Můžeme přidat také kostičky slaniny.
  4. Nezapomeneme maso posolit. Podle chuti popepříme.
  5. Maso na cibulce podlijeme vodou a budeme jej dusit 1,5 až 2 hodiny pod pokličkou.
  6. Průběžně přiléváme vodu, pokud se vysmahla. Můžeme také plátky masa během dušení několikrát obrátit.
  7. Na závěr zahustíme šťávu z masa hladkou moukou – poté, co jsme vytáhli plátky masa, moukou poprášíme dno kastrolu, případně přilijeme ještě trochu vody, a hlavně důkladně promícháme, aby se nevytvořily hrudky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.