Pečené kuřecí stehno s gratinovanými bramborami a špenátem
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5510 KJ
- sacharidy
- 113 g
- tuky
- 65 g
- bílkovina
- 63 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- vláknina
- 11 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- draslík
- 3,3 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 473 mg
- vápník
- 442 mg
- sodík
- 336 mg
- hořčík
- 311 mg
- cholesterol
- 89 mg
- železo
- 11 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- 1 grilovací koření
- 2 balení špenátového protlaku
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 2 kg brambor
- 1 dcl oleje
- 1 cibule
- 10 dkg anglické slaniny
- 250 ml smetany
Nástroje
-
Drtič na česnek
MASO
- Stehna očistíme. Osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou stran.
- Olej nalijeme do pekáče. Přidáme najemno nakrájenou cibuli. Vložíme stehna. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a podlijeme trochou vody.
- Pečeme, dokud není maso propečené.
- Pravidelně podléváme.
BRAMBORY
- Brambory očistíme.
- Vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Vaříme doměkka. Do pekáče vložíme brambory nakrájené na kostičky a přelijeme smetanou.
ŠPENÁT
- Do hrnce vložíme špenátový protlak (většinou mražený). Počkáme, až protlak rozmrzne. Poté dusíme na mírném ohni.
- Přidáme vejce.
- Česnek očistíme a rozmělníme v ručním drtiči. Přidáme jej do směsi se špenátem. Dusíme cca 10 minut. Občas zamícháme.
Osolíme a můžeme servírovat. Na brambory můžeme naklást anglickou slaninu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.