Pečené kuřecí stehno s gratinovanými bramborami a špenátem

Tomáš
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Zdravé a jednoduché jídlo

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5510 KJ
sacharidy
113 g
tuky
65 g
bílkovina
63 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
vláknina
11 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
draslík
3,3 g
sůl
1 g
fosfor
473 mg
vápník
442 mg
sodík
336 mg
hořčík
311 mg
cholesterol
89 mg
železo
11 mg
mangan
3 mg
zinek
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 grilovací koření
  • 2 balení špenátového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 2 kg brambor
  • 1 dcl oleje
  • 1 cibule
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 250 ml smetany

Nástroje

    Drtič na česnek

MASO

  1. Stehna očistíme. Osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou stran.
  2. Olej nalijeme do pekáče. Přidáme najemno nakrájenou cibuli. Vložíme stehna. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a podlijeme trochou vody.
  3. Pečeme, dokud není maso propečené.
  4. Pravidelně podléváme.

BRAMBORY

  1. Brambory očistíme.
  2. Vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Vaříme doměkka. Do pekáče vložíme brambory nakrájené na kostičky a přelijeme smetanou.

ŠPENÁT

  1. Do hrnce vložíme špenátový protlak (většinou mražený). Počkáme, až protlak rozmrzne. Poté dusíme na mírném ohni.
  2. Přidáme vejce.
  3. Česnek očistíme a rozmělníme v ručním drtiči. Přidáme jej do směsi se špenátem. Dusíme cca 10 minut. Občas zamícháme.

Osolíme a můžeme servírovat. Na brambory můžeme naklást anglickou slaninu.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.