Jablečný štrůdl s rumovou polevou a oříšky
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1579 KJ
- sacharidy
- 66 g
- cukry
- 53 g
- tuky
- 9 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 4 g
- bílkovina
- 4 g
- draslík
- 1,02 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 544 mg
- hořčík
- 233 mg
- vápník
- 138 mg
- cholesterol
- 32 mg
- sodík
- 17 mg
- mangan
- 10 mg
- železo
- 8 mg
- zinek
- 4 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 1 listové těsto
- 800 g jablek
- 150 g cukru krupice
- 2 vejce
- 75 g medu
- 100 g vlašských ořechů
- 10 dkg hladké mouky
- 1 skořicový cukr
- 1 lžička skořice mleté
- 2 lžíce moučkového cukru
- 100 g moučkového cukru
- 3 lžíce rumu
- 1 lžíce horké vody
ŠTRŮDL
POLEVA
Nástroje
-
Pečící papír
ŠTRŮDL
- Oloupeme jablka.
- Odstraníme jadřince.
- Nakrájíme na plátky
- Přidáme med a nasekané ořechy.
- Důkladně promícháme.
- Pracovní plochu zaprášíme moukou.
- Rozválíme těsto na velký plát.
- Rozložíme na něj jablečnou směs.
- Posypeme skořicovým cukrem a skořicí.
- Můžeme přidat krupicový cukr.
- Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem.
- Zamotáme do závinu.
- Závin vložíme na plech s pečícím papírem.
- Potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180° cca 30 minut.
- Když je štrůdl hotový, posypeme jej moučkovým cukrem.
POLEVA
- Utřeme cukr s horkou vodou.
- Pomalu přidáme rum.
- Třeme, dokud není poleva hustá a lesklá.
4.Polevu ihned roztíráme na štrůdl.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Česnekový krém
Energetické chia čokoládové sušenky
Kuřecí paličky barbecue
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.